0 comments

Μύθοι τέλος για το γάλα Μέρος 2ο

Published on Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015 in


Μύθος 4ος: Το γάλα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο

Αν και ο μύθος αυτός έχει ξεπεραστεί, νεότερες μελέτες συνδέουν την πολύ υψηλή πρόσληψη ασβεστίου με την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου και κυρίως του προστάτη.

Ωστόσο, η μέτρια κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών που καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες μας σε ασβέστιο δε δημιουργεί ανάλογο κίνδυνο.



Μύθος 5ος: Για να πάρεις ασβέστιο πρέπει να πίνεις γάλα

Το γάλα αποτελεί την πιο γνωστή πηγή ασβεστίου. Όμως υπάρχουν και άλλες πηγές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά.
Αρχικά, όλα τα παράγωγά του όπως το γιαούρτι και το τυρί. Στις ζωικές πηγές ασβεστίου εντάσσονται και τα μικρά ψάρια που καταναλώνονται με το κόκαλο, όπως ο γαύρος ή η σαρδέλα, ενώ υπάρχουν και αρκετές φυτικές πηγές, όπως το σουσάμι, το ταχίνι, τα αμύγδαλα, το μπρόκολο και το σπανάκι.

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

No Response to "Μύθοι τέλος για το γάλα Μέρος 2ο"

Add Your Comment